1. In december heeft het college van b. en w. toestemming verleend om vernietigbare fysieke documenten te vervangen voor digitale exemplaren.  

2. Er is medewerking verleend aan de oprichting van een erfgoedpunt in de bibliotheek te Westerbork.

3. Er is medewerking verleend aan de expositie "Liefde in oorlogstijd" - Vlinders in de buik van de jaren '40 in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek.

4. Er is medewerking verleend aan het verzamelen van informatie voor de volgende boeken die in 2009 verschijnen: biografie over Roel Reijntjes door Henk Nijkeuter en Smildigers door Jacob Zwiers.

5. De  volgende boeken verschenen waar medewerking aan is verleend: Een blik terug van brug naar brug - Hoogersmilde 375 jaar en Het Dorp - Fragmenten uit de bewoningsgeschiedenis van Westerbork. Tevens is er een masterscriptie verschenen van Bas Kortholt getiteld  "Bevrijding zonder Vrijheid -  Het leven in het interneringskamp Westerbork 1945-1948".

6. Er is een inventaris verschenen van het bestuursarchief gemeente Beilen 1973-1983.  

7. Het archief heeft een van haar geheimen prijgegeven. Een afspraak met de VAM die door Essent werd betwist over het onderhoud van de spoorwegovergang Oosterseveldweg bij Wijster. Een kostbaar geheim, want het levert de gemeente waarschijnlijk een nabetaling op van ca. € 90.000,-.

8. Statistieken gemeentearchief: 54 bezoekers en 102 bezoeken.